Izbris kazenskih točk

Komu je namenjen?

Program za izbris kazenskih točk je namenjen vsem, ki ste dosegli 4 in niste presegli 17 kazenskih točk. Zakon, ki je v veljavi od 1. julija 2011 določa, da se lahko programa udeležite tudi na lastno željo, saj napotilo s strani Ministrstva za pravosodje ni več potrebno, vendar bo to možno šele po izteku prehodnega obdobja, torej od 1. oktobra 2011 dalje. V primeru, da voznik doseže 18 kazenskih točk in mu sodišče izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, mora najprej opraviti kontrolni zdravstveni pregled, temu sledi program usposabljanja za varno vožnjo in šele nato lahko ponovno opravlja vozniški izpit. Na program dodatnega usposabljanja lahko voznika še vedno napoti tudi Ministrstvo za pravosodje, ko je vozniku izrečeno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, vendar to velja le v primeru odložitve izvrševanja prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Programa dodatnega usposabljanja varne vožnje se mora udeležiti tudi oseba, ki ji je prenehala veljavnost vozniškega dovoljenja, na podlagi ugotovitev kontrolnega zdravstvenega pregleda.

Programa se lahko udeležite enkrat v obdobju treh let, s potrdilom o opravljenem dodatnem usposabljanju za varno vožnjo pa vam sodišče iz evidence izbriše 4 kazenske točke.

Vsebina Programa za izbris kazenskih točk je določena s strani Ministrstva za promet. Program je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Teoretični del poteka v obliki predavanj in razprave z udeleženci programa usposabljanja, ki obsega 12 šolskih ur (12 x 45 min), vendar pa se tečajnika ne sme obremeniti na dan z več kakor s 180 minutami teorije. Zato poteka teoretični del v treh dneh (3 x 180 min), praktični del pa se izvede v obliki treninga varne vožnje, ki obsega 6 šolskih ur (4h 30 min).

Cena 249 € z DDV


Pagrat d.o.o. © 2013