O nas

Center varne vožnje sodi med najsodobnejše centre za izvajanje vseh programov varne vožnje v Sloveniji, pri zasnovi je sodelovalo več slovenskih strokovnjakov iz različnih področij.  Zadnja modifikacija se je zgodila leta 2011, po temeljitih študijah in dokazanih izboljšav, je bila vgrajena okrogla hidravlična plošča, plod slovenskega znanja, ki ponuja še več izrazitejših simulacij. Prvi med vsemi centri je našel in vzpodbujal povezavo med športom in izobraževanjem, je edini center, ki ima primerne pogoje za trening motorike in t.i. defenzivno vožnjo na enem poligonu. Vodne ovire, drseče podlage in druge hidravlične naprave omogočajo simulacijo situacij in voznih razmer, s katerimi se srečujemo v prometu.

Za vse naprave in poligon so pridobljena vsa potrebna dokazila o ustreznosti, kar pomeni, da je zadoščeno tako slovenski, kot tudi evropski zakonodaji.

Center varne vožnje Raceland je odprt tudi pozimi, saj takrat ponuja izvedbo skandinavskega izobraževanja, tudi v najbolj nemogočih pogojih (sneženje, pomrznjeno cestišče…), s strokovno usposobljeni inštruktorji in programom, zaradi katerega se bomo po vseh opravljenih nalogah počutili varnejše in samozavestnejše. In bomo tako tudi reagirali v prometu.